tietokone

Mikä on React?

React (React.js) on avoimen lähdekoodin JavaScript-kirjasto web-käyttöliittymien tekoon. React  on Facebookin alunperin kehittämä ja saavuttanut  suuren suosion julkaisunsa jälkeen. React on kehitetty suurien ja skaalautuvien web-palvelujen kehittämiseen. Reactia pidetään MVC-arkkitehtuurin näkymänä (view). Malli (model) ja käsittelijä (controller) vaatii toisen sovelluskehyksen käyttöä. Reactin kanssa tähän suositellaan Reduxia.

React on front-end-kirjasto, jonka kehitti Facebook vuonna 2011. React sallii käyttäjiensä luoda uudelleen käytettäviä HTML-tyylisiä komponentteja, joista sovellus koostuu. React käyttää virtuaalista DOM-mallia. Kun sovelluksen data muuttuu, Reactin virtuaalinen DOM vertaa muutoksia nykyiseen ja päivittää pelkästään muuttuneet komponentit. Tällöin ei tarvitse päivittää koko käyttöliittymää, vaan pelkästään tarvittavat komponentit. Tämä tekee Reactista hyvin nopean.
Reactia käyttävät muun muassa suuret yritykset, kuten Facebook, Instagram, Netflix, Alibaba, Yahoo, E-bay, Khan-Academy, AirBnB ja Sony.

logo
React logo

Deklaratiivinen ohjelmointi

React käyttää deklaratiivista ohjelmointia eli selittävän ohjelmoinnin ajatusmallia. Se on yksi niistä syistä, mikä tekee Reactin käytöstä tehokasta. Reactin käyttämisen kannalta on tärkeää ymmärtää, mitä deklaratiivinen ohjelmointi tarkoittaa ja mikä on sen eroavaisuus imperatiiviseen ohjelmointiin. Imperatiivinen ohjelmointi kuvastaa kuinka asiat toimii vaihe vaiheelta, deklaratiivinen ohjelmointi kertoo, mitä halutaan saavuttaa.

Single-page applications (SPA)

Single-page application on sovellus, jossa pystytään samalla www-sivulla, vaikka
sivun sisältö vaihtuisi. Näitä sovelluksia käytetään selaimella, kuten muitakin vanhemman tekniikan verkkosivuja. Suurin näkyvä eroavaisuus perinteisen sekä SPAsivun välillä on vähentynyt sivujen latausmäärä.

JSX on HTML-kieltä muistuttava tapa kirjoittaa JavaScriptiä. Käytetään React-komponenttien luonnissa.

React-native

React Native on tarkoitettu mobiilisovelluksille, kun taas React on verkkosivustoille (käyttöliittymä). Molemmat ovat Facebookin keksimiä kehyksiä. React Native on alustojen välinen kehityskehys, mikä tarkoittaa, että voisi kirjoittaa lähes saman koodin sekä IOS: lle että Androidille, ja se toimisi.

Videot : React tutoriaaleja aloittelijoille

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *